Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Hembygdsföreningen sysslar inte med politik"

Sorunda hembygdsförening skriver i ett insändarsvar om vikten av att skilja på föreningsliv och partipolitik.

Replik på Barbro Gards insändare ”Håll partipolitiken borta från föreningslivet”.

I insändaren i Nynäshamns Posten 20 november lyfts Sorunda hembygdsförening som ett exempel på en förening som av insändarskribenten upplevs ha en politisk stämpel och att det, på grund av detta, finns medlemmar som valt att lämna föreningen. Vi i styrelsen ställer oss tämligen frågande till påståendet och det skulle vara mycket ledsamt om medlemmar har upplevt andra medlemmars politiska engagemang som så negativt, att de valt att lämna sin hembygdsförening. 

Vi är som förening både politiskt och religiöst obunden, men vi kan aldrig hindra att våra medlemmars privata intressen, religiösa som politiska, finns representerade i föreningen, liksom i samhället, oberoende av privat politisk färg. Det finns mycket som vi i vår förening stödjer när det gäller Sorunda, som till exempel trafiksäkerheten på väg 225. Vi är också remissinstans och behöver därför ibland ta ställning i vissa politiska frågor som gäller Sorunda. Men då alltid för Sorundas och sorundabornas bästa, och i enlighet med våra stadgar.

Sorunda hembygdsförenings huvudsakliga uppgift är att värna och berätta om bygdens unika historia för nuvarande och kommande generationer och att arbeta för en hållbar gemensam framtid. Som hembygdsförening ska vi ha blicken både mot då, nu och framtid! Men det är främst socknens historia vi vill berätta om och bevara. Vi vill med detta betona att allas vårt gemensamma mål är att hembygdsföreningen ska hålla Sorundabygden levande på ett bra och hembygdsföreningsmässigt sätt.  

Politiken får respektive parti sköta själva.

Styrelsen i Sorunda hembygdsförening

Christer Holmén ordf.

Anne-Li Hagman-Larsson

Georg Eggehorn

Lou-Lou Hillstad

Carl-Göran Johansson

Christina Larsson

Camilla Elmius

Kjell Gustavsson

Bengt Holwaster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel