Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Herr Textrobot, vill inte såra dig men...

Annons

Bäste herr Textrobot. Jag är inte ute efter att såra dina känslor eller kränka din yrkesstolthet, men jag måste få uttrycka min åsikt. Du är Nynäshamnspostens överlägset sämsta journalist.

Sedan du kom till tidningen har sportsidorna dött. Dina korta notiser utgörs uteslutande av ytliga och analysbefriade resultatrapporter, utan någon som helst nyansering. När jag läser om kommunens nya och snabbt växande basketförening får jag intrycket att herrlaget måste vara en samling riktiga nollor, då du match efter match använder liknande formuleringar; "Storförlust", "sista plats", "utan vinster".

Ingenstans kan jag läsa att det är klubbens första år i seriesystemet. Ingenstans kan jag läsa att förra gången kommunen hade ett basketlag i seriesystemet tog det till första säsongens sista match innan en seger kom, eller att detta lag fem år senare hade avancerat från div fem till div tre. Ingenstans ser jag en analys av vilka svårigheter och utmaningar killarna i Nynäs Basket möter match efter match. Varför skriver du inte om detta?

Jag undrar också om det finns någon mening i att jag som en av tränarna i kommunens friidrottsklubb Ösmo Nynäs FIK ens skickar in tävlingsrapporter? I de resultatlistor du på ett så mekaniskt vis omvandlar till text syns nämligen ingenting om väderförhållanden, motståndets kvalitet, personbästan och annat av intresse. Nej, herr Textrobot. Återgå till att rapportera väder....eller tipsrader.

Mvh, Herr Eldsjäl

Svar direkt: Textroboten svarar inte på insändare. Det gör däremot jag.

Jag tackar för dina synpunkter. Textrobotens jobb är att ta fram korta faktamässigt skrivna matchreferat till gagn för våra läsare. Inte att göra djupgående analyser, vilket jag tror att de flesta förstår.

Daniel Nordström,

chefredaktör och ansvarig utgivare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel