Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Hjälp mig att rädda kvar schacket i Nynäshamn"

Den tidigare schackledaren Björn Larsson berättar i en insändare om sin syn på hur schackverksamheten har försämrats i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Efter 33 år som schackledare tvingas jag att sluta, mot min vilja. Detta eftersom Stockholms schackförbund vägrar fortsätta att satsa på schacket i Nynäshamn och efter sammanslagningen med Stora Vika SK lägger ned schackklubben som har funnits centralt i Nynäshamn.

Jag har varit schackledare i 33 år, trots att jag har diagnosen autistiskt syndrom, som gör det svårare för mig att förstå andra människor. På senare år har jag även fått ett annat handikapp, usel-dålig hörsel.

Jag var först biträdande ledare i Nynäshamns Schackklubb under två år, sedan blev jag ledare. När Nynäshamns Schackklubb lades ned 2004 skrev jag och protesterade till Stockholms schackförbund. Jag fick hjälp att starta Nynäshamns Ungdomsschack och att driva klubben.

Jag har också organiserat schackturneringen Banancupen i 28 år, sedan 1990, där barn och ungdomar från olika schackklubbar har mötts och spelat mot varandra.

Efter dom senaste tre åren, då schackklubben flyttade in i Villan och bytte namn har allt blivit mycket sämre.Nästan inga barn och ungdomar har spelat i klubben.

Vi från schackklubben och Stockholms schackförbund har inte fått komma in i skolorna och informera samt tala om att vi finns.

Jag har fått fortsätta att vara schackledare under hotet att få sparken om jag ringer och skriver och schacket och schackklubben till Nynäshamns kommun. Jag har blivit anklagad för samarbetssvårigheter med mera.

Nu tvingas jag att sluta som schackledare, mot min vilja. Jag är arg, ledsen och besviken för att det har blivit så här och jag vill verkligen inte sluta på det här sättet. Jag hade velat fortsätta något eller några år till.

Jag tycker att det måste få finnas en schackklubb centralt i Nynäshamn. Jag vill vädja om hjälp att rädda schacket kvar centralt i Nynäshamn och jag vill fortsätta vara schackledare ett litet tag till.

Alla som vill är välkomna att höra av sig till mig! Ni kan nå mig genom att kontakta NP.

Björn Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel