Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Hur ska pengarna räcka till välfärden?"

Lena Lundgren skriver i en insändare om vinster i välfärden.

Jag har en fråga som jag gärna önskar svar på.

Hur ska vi kunna bibehålla vår välfärd när våra skattepengar till mångt och mycket används till att finansiera stora vinster inom just välfärden? Jag tänker att jag betalar skatt för att finansiera kostnader för just skola, vård och omsorg och inte till att några få personer/företag, som ska sko sig på mina skattepengar.

Att mina skattepengar dessutom finansierade Filippa Reinfeldts (M) ”skrytbygge”, Nya KS, som kostade ”skjortan och lite till”, gör mig förbannad!

Hur kan landstinget, utöver det, skriva avtal med entreprenörer där exempelvis en flytt av en enda vattenkran kostar 140 000 kronor, ett enda dörrbyte kostar 1,2 miljoner kronor (du läste rätt) och teckna ett femårigt avtal där ett par specialstrumpor kan kosta upp till 6 000 kronor per par, istället för att exempelvis betala personal på de hårt belastade akutavdelningarna?

I allt det här, så bekymras jag också över vår egen kommun, där M, L, KD och C i dagarna klubbade igenom ett beslut om att skära ned budgeten för barn och skola i Nynäshamns kommun med 31 miljoner kronor. Hur tänker ni? Varför ska personalen inom dessa områden, som redan jobbar ihjäl sig, drabbas? Skolbyggnader, matsalar som är i stora behov av renovering/nybyggnation, struntar ni i det?

Klyftorna i samhället ökar och vi tenderar mer och mer att prata om ”vi och dom”, oavsett om det är om ”dom” som kommer hit ifrån annat land eller vi mot ”mot” dom som bor inom landet. Ett tydligt exempel på det är när de boende i Danderyd inte vill betala för ”dom” som bor i glesbygden i norr.

Jag tänker precis som Helen Keller en gång skrev: ”Den egna välmågan är bunden till allas välmåga”

Lena Lundgren, Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel