Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Hur tänker ni som skräpar ner i naturen?"

Hedvig och Naemi på Svandammsskolan frågar i en insändare varför en del personer väljer att skräpa ned miljön i Nynäshamn.

Vi tycker att det är förskräckligt mycket skräp i vår vackra hemstad Nynäshamn! Det ni slänger i naturen och på marken påverkar allting runt om kring er, naturen, djur och alla människor.

Till exempel den där fimpen som du inte orkade gå och slänga i en askkopp endast fem meter bort. Just den påverkar miljön mycket mer än vad du tror. Under en liten promenad hittar man massor av fimpar som folk har kastat.

Visste du att 80 procent av all nedskräpning i Sverige är tobak? 65 procent är fimpar och 14 procent är snus! I dem finns det massor av skadliga ämnen för miljön, till exempel plast som aldrig helt försvinner bara mals ned och så småningom hamnar i havet.

Hur kan det finnas så många i Nynäshamn som är så dumma i huvudet att de slänger massa skräp? Dessutom så kostar det massor att städa upp efter alla idioter! Pengar vi kunde gjort något bättre för.

Det är också som att skräp föder skräp, om någon har slängt skräp på ett ställe så tycker tydligen nästa person att det är okej att slänga skräp på samma ställe, så efter några personer som har slängt skräp där så är det som att skräpet har bildat en skräpfamilj!

Varför gör ni detta, när ni vet att det blir konsekvenser av det? När ni vet att djuren skadas och mår dåligt, när de äter plast istället för mat och därför dör. Ni skräpar ner, medan era barn och barnbarn får städa upp efter er. Det finns också en ö som är gjord av enbart plastskräp, tre gånger så stor som Frankrike, fruktansvärt!

Så lägg av och skärp er nu!

Hedvig och Naemi från Grönflaggruppen på Svandammsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel