Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför elanslutning för alla i hamnen

Genmäle på Stockholms Hamnars insändare gällande buller och föroreningar orsakade av alla färjorna, minus en, i Nynäshamns hamn.

Först ber jag att få tacka kommunen och nu Stockholms Hamnar för era synpunkter på den aktuella situationen.

Om jag därefter skall säga något kritiskt, så är det att svaren är ”att man jobbar på det” som det heter på politikersvenska och att ”det är någon annan” som har det egentliga ansvaret. Lite Tjernobylförnekelse tycks det som..

Och nu pratar vi också om människors hälsa och därför saknar jag konkreta planer när problemen är lösta. Ta initiativet själva, för alla vet ju, att det är inga nya tekniska lösningar som behövs utan det är bara fråga om prioritering och ekonomi. Som då skall ställas mot miljö och kommuninnevånarnas hälsa.

Gissar att kommunen som de flesta andra, också har enminutsregel för tomgångskörning med bilar och här ligger nu ett stort antal färjor i hamn dygnet runt och spyr ut giftiga avgaser till kvantitet som säkert är 10 000-falt större och farligare. Inför elanslutning för alla!

I tidningen Skärgården diskuteras också de stora färjornas påverkan på miljön och alla vet att såväl landsvägstrafik som flyg har fått kraftiga begränsningar. Sjöfarten har ju tidigare betraktats som ”grön”. Men det gäller inte längre.

Så agera i tid. Snart kommer Uppdrag Granskning och Kalla Fakta eller andra grävande journalister, och inte bara en pensionär i Nynäs, att kasta sig över våra kära färjors påverkan på miljö och hälsa.

Home Sweet Home

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel