Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Inför hårdare straff för mördare"

En insändarskribent tycker att straffen för grova brott, som mord, borde vara hårdare.

Anmäl text- och faktafel

Jag läser att den 18-åriga mördaren som mördade en 19-åring från Nynäshamn har fått sin dom fastställd till sju års fängelse. Sju år är vad svenskt rättsväsende värdesatte ett liv till denna gång, skäms!

Jag hoppas att sju år är den verkliga tid som mördaren får sitta inne, efter alla rabatter och att två tredjedelar dealen är avräknad.

Hade mördaren varit 21 år hade domen förmodligen blivit livstids fängelse, att svensk lag har olika värden på liv beroende på gärningsmannens ålder är vidrigt och helt oacceptabelt.

Konsekvenstänkandet är inte bättre hos en 21-åring än en hos en 18-åring. Begår man brott av denna dignitet så får man ta sitt straff som i detta fall odiskutabelt borde/skall vara livstids fängelse, då vi tyvärr inte har dödsstraff på mord.

Jag hoppas verkligen att rabatt på brott tas bort, som det nu diskuteras inom en del riksdagspartier. Allt annat är förödande och ett slag i ansiktet på anhöriga som blir drabbade.

Personligen tror jag att om inget görs gällande brott och straff så kommer folk till slut ta lagen i egna händer, om det kan man tycka vad man vill men de känns som utvecklingen är på väg åt det hållet.

Mina tankar går till de anhöriga i detta fall, jag tänker på er.

Sign: Fru Justitia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel