Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Inga tveksamheter: kommunala hemtjänsten ska finnas kvar"

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Pensionärspartiet i Nynäshamn skriver i en gemensamt insändare att det inte kan råda någon tvekan om att den kommunalt drivna hemtjänsten ska vara kvar.

Det råder nu en livlig debatt om kommunens hemtjänst, igen. Frågan handlar om vad socialnämnden egentligen beslutade den 29 september. Ska tjänsten utredas för att finnas kvar och förbättras, eller riskerar den fortfarande nedläggning?

Svaret är att den kommunala hemtjänsten ska finnas kvar. Socialnämnden fattade beslut den 29 september utifrån en utredning som analyserade fem alternativ. Oppositionen valde alternativ fem som inte förespråkade någon nedläggning av hemtjänsten. Alliansen hade som motförslag alternativ två som tog ställning till att lägga ner den.

I Nynäshamns kommuns utredning fanns olika resonemang som inte var formulerade som några beslutsunderlag, de var mer beskrivningar. Därför formulerade oppositionen, bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Sorundanet och Pensionärspartiet, sex beslutspunkter och vann omröstningen med en röst.

Frågan om vad som bestämdes den 29 september är ett politiskt beslut och ska förtydligas av politiken om så behövs då politiken äger tolkningsföreträdet. Detta för att skydda tjänstemännen och involverade från missförstånd.

För att göra oss så tydliga som möjligt: den kommunala hemtjänsten ska finnas kvar och förbättras.

Socialdemokraterna i Nynäshamn

Miljöpartiet i Nynäshamn

Vänsterpartiet i Nynäshamn

Pensionärspartiet i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel