Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Inte bra att bo med tillfälligt kontrakt"

En insändarskribent tycker att det är dåligt att en fastighetsägare i Nynäshamn endast erbjuder rivningskontrakt till sina hyresgäster.

Hur försvarar Holmströmsgruppen sin policy för hyresgäster med "hållbara och trivsamma lägenheter och god service och god kvalitet"? Den är skrattretande när det bara delas ut rivningskontrakt till hyresgästerna.

Efter cirka 3 till 4 år måste de flytta och hitta annan bostad. Är det god policy och god kvalitet? När skötsamma hyresgäster måste flytta och hitta annan bostad.

Kan det bero på att hyresgästen måste ges tillsvidarekontrakt, om tiden överskrider 3 till 4 år? Kan det vara därför de åker ut från lägenheten? Vad är det för framförhållning? Är inte fastighetsägaren medveten om det slitage, som uppstår när det är många som vandrar in och ut genom lägenheterna?

Har ägarna överhuvudtaget besökt kvarteret runt Fredsgatan i Nynäshamn. Det inger ingen glädje att se trasiga persienner, som hänger i fönstren och en bakgård (lösa plattor), som kan vara livsfara för barnen. Det är en fastighetsbild som inte passar in i den trevliga staden Nynäshamn. Vad säger Hyresgästföreningens regler om detta förfaringssätt med kontrakt?

En betraktare

Svar direkt:

Vi på Holmströmgruppen har förmånen att förvalta några väldigt fina fastigheter i Nynäshamn centrum och har getts möjligheten att, genom ett av våra dotterbolag, utveckla norra Nynäshamn i projektet Fyren. Genom projektet kommer cirka 450 bostäder att skapas för Nynäshamns invånare.

Holmströmgruppen har dessutom under lång tid varit med och förvaltat och utvecklat Nynäshamn på olika sätt, till exempel genom Fastighetsägargruppen i Nynäshamn centrum och Nynäshamns stadskärneförening (som arbetar aktivt för centrumutvecklingen med bland annat evenemang, aktiviteter och nya butiksetableringar) och bidrar även för att centrumet ska få en fin julbelysning år 2020.

Vår målsättning är att förvalta fastigheterna på ett långsiktigt sätt. Vi vill investera i våra fastigheter så att dessa återspeglar Nynäshamns centrum på ett attraktivt sätt. Det är emellertid en långdragen process som måste tas successivt och med respekt för boende, omgivning och beaktande av den bostadsbrist som föreligger.

Istället för att fastigheter ska stå tomma fram till ombyggnationerna, har vi velat erbjuda lägenheterna tillfälligt till hyresgäster med behov av bostad. Vår tydliga målsättning är att Nynäshamns invånare på sikt ska få bättre bostadsförutsättningar och vi arbetar därför ständigt på nya projekt och renoveringar som ska öka trevnad och välmående i Nynäshamn.

Marija Nikolic, fastighetschef, Holmströmgruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel