Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte lätt att hänga med i de olika tankepiruetterna som kommer från oppositionen

Slutreplik till Patrik Isestad (S).

Det är sannerligen inte lätt att hänga med i de olika tankepiruetterna som kommer från den socialdemokratiska oppositionen. Svårt för mig som är insatt i kommunens processer och sannolikt omöjligt för dem som inte är det.

I slutet av maj gick socialdemokraterna ut med ett pressmeddelande om att Nynäshamns kommun befann sig i kris och att det fanns behov av en särskild kommission för att reda ut detta. Vem som skapat denna påstådda kris var det nog en del som funderade över.

I ett debattinlägg i NP den 25 juni är tonen en helt annan. Krisen är som bortblåst och i den socialdemokratiska världen finns nu helt plötsligt utrymme för stora satsningar och vi i Alliansstyret beskylls för att spara i onödan.

På mindre än en månad ska alltså något av ett mirakel ha inträffat i Nynäshamns kommunala ekonomi, vilket då väl bara skulle kunna vara en frukt av Alliansens goda ekonomiska politik. Men verkligheten svänger faktiskt inte lika snabbt som den socialdemokratiska retoriken.

Nynäshamn delar övriga kommuners problem och åren 2019 och 2020 kommer att ställa stora krav på att varje skattekrona används på ett förnuftigt sätt vilket är det budskap jag och mina alliansvänner framfört vid flera tillfällen.

Ska vi sedan gå in på detaljer så påstår Patrik att det budgetförslag vi i kommunledningen lagt i juni lämnat sidor tomma, vilket i och för sig stämmer, men så till vida att den sida som är reserverad för den politiska ledningens kommentarer är blank, på samma sätt som den alltid varit. Den sidan läggs traditionsenligt på kommunfullmäktiges bord när sedan det slutgiltiga budgetförslaget presenteras för beslut i november.

Så blir det även i år och då kommer även satsningar och andra prioriteringar att presenteras, precis som vanligt och i enlighet med den budgetprocess vi har i Nynäshamn. De socialdemokratiska utspelen tyder antingen på en plötslig okunskap från det parti som tidigare styrt kommunen i över 100 år eller på något annat.

När man nu är inne på denna väldigt snabbt, åt olika håll svängande kritiken och pekandet på olika brister, hade det varit klädsamt att presentera vad man själv har för alternativ, men där kan man tala om ”blanka sidor”. Det finns faktiskt inga sidor alls. Vare sig socialdemokraterna eller något annat parti har i år bekymrat sig med att lägga någon form av eget budgetförslag i juni, vilket är första gången historiskt.

Men Patrik, jag tackar för sommarhälsningen och hoppas att du och alla andra får en skön och välförtjänt vila, så att vi kan ses efter sommaren och tillsammans hitta breda och konstruktiva lösningar för att ta oss an de stora utmaningar vårt fantastiska Nynäshamn har. För runt hörnet väntar en strålande framtid.

Harry Bouveng (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel