Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Julias" föräldrar - Vi väntar fortfarande på svar

Öppet brev till politiker och kommunledning om "Julia".

Vi är en liten familj med mamma, pappa och en autistisk dotter som för snart tre år sedan efter några år utomlands flyttade till Nynäshamn. Vi trodde att flytten till Södertörn med sin vackra natur och skärgård skulle ge vår dotter en lugn och harmonisk uppväxt. Så fel vi hade!

Aldrig i våra liv hade vi kunnat föreställa oss att någon, varken vuxen eller barn, skulle kunna bli så behandlad som vi blivit av socialtjänsten i Nynäshamn och att samtidigt vara så fullständigt rättslös. Ni har säkert läst tre sidor om oss i Nynäshamnsposten tisdagen den 19/3. Där ställde vi några öppna frågor till politiker och tjänstemän – utan att hittills ha fått någon respons. Ärendet är förmodligen alltför obehagligt och svårt för att någon av de styrande vågar sticka ut hakan och ta ansvar. Det enda svar vi fick var ett meddelade att vårt ”klagomål” var sänt till ansvarig chef för utredning, det vill säga till den person som bär ansvar för vad som hänt! Kan någon av er tro att denna utredning kommer att gynna oss?

Vi kräver därför att få presentera vår syn på vad som skett vid nästa sammanträde i socialnämnden alternativt på ett mindre möte med politiker och tjänstemän, där vi ges möjlighet att fullt ut beskriva Ungdomsenhetens insatser mot oss och beskriva hur vi anser ni kan hjälpa Julia tillbaka till livet.

Föredrar alla i kommunledningen att även fortsättningsvis undvika frågan ser vi ingen annan möjlighet än att göra kommunens hantering än mer offentlig. Dels för att vår flicka nu är så pass allvarligt skadad av socialens insatser att vi är mycket oroade för hennes liv, dels för att hindra att sådana övergrepp upprepas mot andra.

Vi förstår nu också att med lite otur kan detta drabba även ni andra som bor i Nynäshamn. Det som sker i socialtjänstens namn är helt skyddat mot insyn och kontroll. Om LVU är inblandat vill IVO inte granska det. Och att få rätt mot socialtjänsten i domstol är lika sannolikt som att få rätt mot polisen. Att alla socialtjänstens anmälningar mot oss har lagts ner av polisen eller avvisats av tingsrätten har ingen betydelse säger Förvaltningsrätten i senaste domen. I LVU-mål är det lägre ställda krav så det räcker med Socialtjänstens misstanke för att ta barnet från föräldrarna och ge kontaktförbud. I domen står inte ett ord om autism. Mot en socialtjänst är du alltså helt rättslös vilka fel de än begått!

Med vänlig hälsning

Julias föräldrar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel