Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kärlek till Käringboda

Lennart skriver i en insändare om friluftsområdet på Käringbodahalvön utanför Nynäshamn.

Jag upptäckte dig när jag var ung. Du fascinerade mig med dina djupa raviner, fantasieggande sten-och bergsformationer, orörda skogar och höjder med milsvid utsikt. Ett landskap varsamt framkallat av inlandsisens rörelser under årtusenden.

Nu ett halvsekel senare är du fortfarande min favoritplats som vid varje besök fyller mig med förundran och respekt för naturens rogivande förmåga.

Du har också en säregen förmåga att byta skepnad mellan årstiderna. Under sommaren bjuder du på bad- och härlig samvaro längs dina stränder. Hösten kommer med friska promenader, ofta med svamp i sikte. Vintern kan erbjuda skid- och skridskoåkning och under våren möts vi av din enorma blomsterprakt. Året om är du öppen för spännande vandringar med olika längd.

Jag skattar mig lycklig att du finns så nära och att Skärgårdsstiftelsen förstår att vårda dig så ömt. De senaste och pågående arbetena med nya ledmarkeringar och sanitära bekvämligheter har gjort dig än mer tillgänglig.

Ofta kan jag därför känna en viss förvåning att inte möta fler besökare under mina vandringar och kaffestunder i dina marker.

För de som ännu inte upptäckt dig väntar en ny fascinerande gratisupplevelse i stark motpol till köpcentrets stress och stök.

Tack för allt Käringboda naturreservat, inklusive dina pärlor som Vinsberget, Grava och Rassa.

Din tillgivne Lennart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel