Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommundelning vore vansinnigt"

Bertil Norrström i Ösmo riktar i en insändare kritik mot kommunstyrelsens beslut att dra igång en utredning om att dela upp Nynäshamns kommun.

Kommundelning. Det är vansinnigt, säger jag.

Vad kommer inte det att kosta och vilken jättehöjning av kommunalskatten det måste bli för att klara kommunens service?

Jag har pratat med en person som företräder Sorundanet, det är främst de som vill detta. Den personen säger att någon höjning av kommunalskatten blir det inte. Det är klart som korvspad att det måste bli en rejäl höjning av kommunalskatten när det blir färre som ska betala kalaset.

Redan här ser man ju hur dessa företrädare för delning tänker. Det verkar som de tror att det ska bli billigare. Blir det billigare vad blir det då för service, utan både läkare och lärare kanske?

1974 gjorde man kommunsammanslagningar på många platser i Sverige, och det var just på grund av ekonomin, det skulle bli billigare för kommunerna, och den teorin håller nog än idag.

Sorundanet säger också att en av anledningar till att man vill dela kommunen är att kommunen har tagit bort 450 skolplatser i Sorunda. Vad jag har fattat så är det väl bara tillfälligt tills det blir en ny skola i Sorunda.

Inte nog med det här, denna utredning om delning kommer att kosta en miljon konor. Är det sunt förnuft det?

Nej upp till kamp om detta, det räcker med en kommun med ett kommunalhus med många tjänstemän att försörja för oss skattebetalare. Nynäshamn är inte för stor som kommun. Ju fler som betalar till en kommun, desto bättre. Två småkommuner får svårt att klara sig och får svårt att kunna utföra den service som behövs.

Bertil Norrström, Ösmo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel