Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommunen bryr sig inte om invånarna i Stora Vika – fraser om dialog är bara tomma ord"

Stora Vikabon Kurt Ulfves skriver i en insändare att Nynäshamns kommun uppenbarligen inte vill ha någon riktig dialog med invånarna i Stora Vika.

Stora Vika var ett levande brukssamhälle tills cementtillverkningen upphörde 1981. Kvar blev tjänstebostäder med boende och ett fungerande samhälle med service.

Den satsning som gjordes när kommunen tog över blev en avveckling. Stängning av slöjdsalar och idrottshall, försäljning av fastigheten med en mataffär som upphörde, det fortsatte med att allaktivitetshuset såldes, biblioteket stängdes, ungdomsgården avvecklades (ingen satsning på våra barn och ungdomar) och att skolan lades ned.

Efter alla nedläggningar, kom en inbjudan den 26 maj 2014 till Stora Vika IF från kommunens fokusgrupp med Tema föreningar. Vi skulle delta i samtal, som ett led i arbetet med det nya utvecklingsprogrammet som togs fram för Stora Vika. I detta arbete har även boende deltagit. Utvecklingsprogrammet godkändes den 2015-03-25 av kommunen.

I utvecklingsprogrammet finns texten: "Kommunen bör ha rutiner för att regelbundet kunna kommunicera med föreningar och grupper om Stora Vikas behov och framtida utveckling".

Med förvåning får vi veta att kommunen antagit ett medborgarförslag om en park i Stora Vika, ingen dialog har förekommit. Stora Vika IF har av den anledningen skickat en skrivelse 2019-08-13 till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Vi som varit delaktiga i arbetet med programmet känner oss överkörda, det beslut som kommunfullmäktige har tagit är inte i överensstämmande med utvecklingsprogrammet för Stora Vika. Vi kräver ett svar och en förklaring varför kommunen frångått programmet. Vad är orsaken Daniel Adborn, när du inte har lämnat ett svar på frågan?

Den 17 december 2019 fick vi också läsa i Nynäshamns Posten att Alliansen har beviljat 300 000 kronor för en utredning om Stora Vika. Vad skall utredas? Det finns ett godkänt utvecklingsprogram. Därför vill vi veta vilka partier som vill arbeta med utvecklingsprogrammet som utgångspunkt tillsammans med oss boende och föreningar. 

Kurt Ulfves, Stora Vika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel