Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommunen har inte glömt Landfjärden"

Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Alf Olsson skriver i ett insändarsvar om Nynäshamns kommuns planer för Landfjärden.

Svar på insändare om Landfjärden.

Tack för dina synpunkter Åke. Jag vill börja med att beklaga att du upplever att Landfjärden har blivit åsidosatt.

Som du skriver har det varit många olika turer kring utvecklingen i Landfjärden. Det beror framförallt på att det är många komplexa samhällsbyggnadsfrågor som är beroende av varandra. Hit hör VA-lösning, vem som ska vara väghållare och hur mycket Landfjärden som område kan och bör växa. Just nu arbetar kommunen både med att ta fram en ny VA-plan och en ny översiktsplan som ska ge svar på många av dessa frågor.

Men eftersom detta är en process som tar tid har vi bett kommunstyrelsen om ett inriktningsbeslut om hur Landfjärden ska utvecklas. Ärendet kommer att tas upp på kommunstyrelsens möte den 18 mars. Den viktigaste anledningen till att vi vill ha beslutet är att vi vill ha möjlighet att ge Landfjärdenborna tydligare besked i frågor om till exempel framtida VA-lösning och möjligheter att bygga.

När det gäller VA-lösningen i Landfjärden så visar grundvattenberäkningarna att vattnet bör räcka till för den befintliga bebyggelsen även i vid framtida klimatscenarier. Men eftersom det inte är klart om och hur bebyggelsen ska utvecklas är det heller inte avgjort vilken VA-lösning det blir. Där hoppas vi att vi snart ska kunna ge tydligare besked.

Jag vill dock försäkra dig om att Landfjärden inte alls är bortglömd, utan vi har full fokus på utvecklingen.

Alf Olsson, förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel