Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommunens långa passivitet slår hårt mot invånarna Sunnerby"

Nynäshamns kommuns oförmåga att lösa problemet med fuktskadade lokaler medför svåra konsekvenser för invånarna i Sunnerby, skriver en förälder i en insändare.

Inofficiellt har Sunnerby förskolas lokaler haft fuktproblematik (mögel) i flera år, officiellt i två år. Vårdnadshavare fick då höra att barnen skulle evakueras inom ett år.

Politiker tittade initialt på lösningen att förskolan skulle byggas in i Sunnerbyskolans lokaler, trots att även skolans lokaler har en utbredd fuktproblematik. Vårdnadshavare protesterade mot att byta en möglig lokal mot en annan och joniseringsaggregat installerades istället i befintliga lokaler. Vårdnadshavare antog sedan att fler beslut skulle tas inom kort.

Två år senare finns fortfarande ingen långsiktig lösning och vårdnadshavare protesterar åter då barns hälsa påverkas av miljön på förskolan. Politikerna inser äntligen situationens allvar och samordnar en panikflytt till Rumbas lokaler i Nynäshamns tätort.

Vi är tacksamma att barnen flyttas men ignoransen är gränslös. Ingen vill ha sina barn i mögliga lokaler men familjers olika förutsättningar ignoreras helt.

"Lösningen" slår hårdast mot de mest utsatta. Vårdnadshavare ges två veckor att ombesörja nya rutiner efter att politikerna svikit familjer via ineffektivitet i två år.

"Lösningen" innebär för många 8 mils extra bilkörning/dag, stora ekonomiska bortfall, orimliga restider via kommunala färdmedel och en ohållbar situation för familjer med barn i olika skolor. Ingen uppskattad sluttid eller tidsplan finns och vårdnadshavare, som tappat allt förtroende för sittande politiker, ser ingen lösning. Så här väcks politikerförakt. Ta ert ansvar nu!

Desperat förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel