Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommunens nya hälsogiv är att äldre ska äta i sin ensamhet"

Stephanie Listerdal (S) riktar i en insändare kritik mot Nynäshamns kommuns beslut att lägga ned de gemensamma luncherna på Balder.

Att det aldrig blir slut på dessa negativa besked från Balder! Från utarmningen av alla tjänster som tidigare fanns, såsom fotvård, larmet, reception till stängningen av restaurangen på grund av konkursen och Micke Salminens bortgång, avskaffandet av bostadskön och senast det nyligen annonserade upphörandet av matserveringen (från Rosengården) i restaurangens lokaler.

Vilket chockbesked för matgästerna att utan någon förvarning eller diskussion få veta: ”Varsågod. Sök matlåda eller bege dig till Rosengården!”

Skälen som förvaltningschefen gömmer sig bakom är att det handlar om ett tillfälligt beslut samt att enligt kommunallagen måste alla kommuninvånare behandlas lika. Jag har aldrig hört någon tunnare undanflykt!

Det må ha varit ett tillfälligt beslut (som väl var tänkt att gälla tills man hade fått ordning på restaurangverksamheten igen) men det ankommer inte på en tjänsteman att upphäva ett politiskt beslut.

Vad gäller likabehandlingen av kommuninvånarna förstår jag ingenting. Skall förvaltningen även stänga Äldrecentrum på Rosengården eftersom man inte har lyckats få i gång samma verksamhet på Tallåsen och Sunnerbo?

Eller stänga demensboendet som inte finns i alla kommundelar? Eller ishallen, simhallen? Och vem kan då inte säga att inte alla verksamheter måste finnas även i Stora Vika eller Segersäng?

Orimllgt, inte sant? Men så fungerar det naturligtvis inte. Det primära är att alla invånare har tillgång till kommmunens verksamheter var de än befinner sig geografiskt. Vilket utan tvivel är fallet med matserveringen på Balder. Alla som vill kan komma dit. Detta orättfärdiga beslut måste omedelbart upphävas. Lägg i stället energin på att få i gång restaurangen igen.

Stephanie Listerdal, (S)-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel