Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Korkat med trygghetsboende på Villagatan"

En insändarskribent anser att det är en dålig idé att bygga ett nytt trygghetsboende vid slutet av Villagatan i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Om jag någon gång ska flytta till ett trygghetsboende vill jag kunna ta en promenad ner till vattnet, ha närhet till butiker, läkarvård och kommunikation. Jag vill att mina vänner enkelt ska kunna hälsa på mig. Jag vill med andra ord ha närhet till det mesta.

När jag då läser i NP att det finns flera intressenter som vill bygga trygghetsboenden i vår kommun och att vår kommun föreslår att det skulle kunna göras längst ner på Villagatan, då börjar jag undra vilka som styr i frågan.

När man bor på ett trygghetsboende är man förhoppningsvis ganska pigg och vill inte bli isolerad i utkanten av stan. Det hörs ju på ordet, trygghetsboende, att här ska man känna trygghet, inte oro! Det är väldigt långt från Villagatan till kommunikation, butiker, apotek, sjukhus, Rosengården och till vår fina hamn, vilket skulle skapa oro för många.

Till er som fattar beslut om var det ska byggas trygghetsboende, tänk om! Det är inte äldre som kräver vård- och omsorgsboende, som ska bo på ett trygghetsboende utan äldre som behöver trygghet på ålderns höst!

Orolig 70-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel