Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Krångligt när Capio skickar betalda fakturor till inkasso"

Karin Flodin berättar i en insändare att hon har råkat illa ut på grund av vårdföretaget Capios sätt att driva in redan betalda fakturor med hjälp av inkassobolag.

Anmäl text- och faktafel

Min make fick en faktura på 700 kronor gällande vårdtid på Capio Geriatrik i Nynäshamn i juni månad i år. Fakturan betalades på förfallodagen. En tid senare fick han en påminnelse på 760 kronor, fast fakturan redan var betald.

Jag mejlade till handläggaren vars namn står på påminnelsen, att fakturan hade blivit betald på förfallodagen. Jag försökte även få kontakt med vederbörande handläggare per telefon, jag fick prata in ett meddelande så skulle hen ringa upp, vilket inte skedde. Dessutom står det på påminnelsen "Har du betalat någon av de senaste dagarna så kan du bortse från denna påminnelse". Alltså trodde jag att allt var i sin ordning eftersom fakturan var betald.

Döm om vår förvåning när det kommer ett inkassokrav från Visma Financial Solutions AB i Ösmo på 944 kr! Vi betalade inkassokravet samma dag som det kom för att undvika utmätning, som det står på fakturan. Eventuella invändningar skulle göras före ett visst datum, vilket vi gjorde.

Jag försökte mejla för att försöka få kontakt med någon, för att försöka klara ut detta men fick inget svar. På den vägen är det och vi har inte fått tillbaka några pengar.

Hur många gånger ska man behöva betala en faktura undrar vi. Och varför går det inte att få prata med en människa av kött och blod?

Karin Flodin

Svar från Capio:

Det är beklagligt när det blir sådana misstag. Dessbättre händer det inte så ofta. Capio kommer att kontakta insändarskribenten och reda ut situationen. Så här skall det naturligtvis inte gå till.

Henrik Brehmer, informationschef Capio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel