Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Liberalernas agerande medför att Binomen kan tvingas att lägga ned verksamheten"

Signaturen Annika riktar i en insändare kritik mot hur Liberalerna har hanterat ärendet med den nedläggningshotade friskolan Binomen.

Anmäl text- och faktafel

Liberalerna! För cirka ett år sedan (21/11 2018) fattade kommunstyrelsen ett majoritetsbeslut som innebar att kommunen skulle göra en detaljplansändring för att friskolan Binomen skulle kunna drivas vidare på den plats den nu ligger. Ni överklagade beslutet. Förvaltningsrätten konstaterade dock att det är taget på ett korrekt och lagligt sätt. Beslutet gäller alltså fortfarande.

Trots det så verkar inget ha hänt. Ni hävdar att “arbetet med detaljplanen är påbörjat av förvaltningen och följer den normala planprocessen enligt PBL” (1/11 2019), men enligt förvaltningen finns det inget sådant planärende registrerat. Istället verkar kommunen ha ägnat tiden åt att ta fram 17 olika alternativ för flytt, där inget ser ut att gå att genomföra. Detta efter att ni har deltagit i en teknisk manöver för att kringgå majoriteten i kommunstyrelsen och istället direkt ge planeringschefen ett uppdrag mer i er egen linje (KSAU 7/2 2019).

Liberalerna har under det senaste året alltså lagt betydande kraft på att motarbeta ett demokratiskt fattat beslut, utnyttjat byråkratiska abrovinker för att få förvaltningen att inte utföra beslutet och dessutom vilselett kommuninvånarna om att arbetet ändå är påbörjat.

Ni gick till val med parollen “Rösta för friheten. Rösta för skolan”. Istället är det mycket möjligt att ert agerande kommer att bidra till att minska både valfrihet, lärartäthet och skolkvalitet, genom att tvinga fram en nedläggning av kommunens enda friskola.

Bra jobbat, “skolpartiet"!

Annika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel