Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare Maj Wechselmann: Trist inramning av min film

Jag vill passa på att tacka alla 285 personer som kom till visningen av min film ”Moa Martinson – Landsmodern” 17 mars och ”överfyllde” Folkets Hus biograf och ursäkta mig för de förhållanden som filmen framfördes på.

Jag hade lovat flera av de 70 vuxna och barn som har medverkat i filmen gratisbiljetter. Men de tvingades alla betala, vissa betalade min inspelningsledare för.

Jag kom ned för att ge de medverkande rosor, men fick beskedet att det kunde jag inte få, eftersom filmen ”började automatiskt på klockslag”.

Dessutom fanns det ingen mikrofon att tillgå, den var trasig. När jag insisterade på att ge de medverkande blommor fick jag stå ock skrika till en församling på 285 människor, det har jag aldrig under mitt professionella liv som filmare (sedan 1972) varit med om.

Som jämförelse kan nämnas premiären i Norrköping på biografen Cnema, där man anordnade en gratispremiär för alla 400 statister – man fick ta den i två omgångar, eftersom största biosalongen enbart rymmer 200 personer. Det var körsång, blommor och tal och filmen gick i sex veckor istället för som stipulerat i tio dagar.

Lika mäktig var visningen i Södertälje för 300 personer 8 mars med tal, paneldebatt och soppa. Och så såg det ut generellt i de 24 städer där filmen visades 8 mars.

Jag vill be publiken om ursäkt för den förfärligt trista inramningen av en film som borde vara extra viktig för Nynäshamn och Sorunda.

Maj Wechselmann

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel