Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Mest ogräs på kommunens sommarängar"

Anna Möllerfält riktar i en insändare kritik mot Nynäshamns kommuns skötsel av grönytor.

I NP:s fredagsnummer den 9 juli, får vi oss till livs ett fint reportage om en populär sommaräng på Trehörningen. Ja, det kan man med all rätt kalla sommaräng.

Det kommunen kallar ”sommaräng” på sina områden, anser många med mig bara vara vilt växande ogräs. Här i Ösmo finns det flera gräsbevuxna områden, som bara ser bedrövliga ut. För att inte tala om slänter här och där, som vetter ner mot villaområden. Snälla kommunen , klipp åtminstone dem, om det nu blir för dyrt att klippa fälten.

I hörnet mellan ”vår” väg och en större genomfartsväg, var sikten skymd av höga, grova, växter. Svårt att se trafiken. Det är ju inte bra!

Javisst, vi ska tänka på humlor och bin och pollinering. Men i all denna oreda bland torrt gräs och utblommade blommor ser det bara ovårdat ut.

Efter gångvägarna längs med staketen mellan villorna, är gräs och ogräs lika högt som staketen. Men vid gatans slut står ett fint blomsterarrangemang från kommunen.

Arrangemanget är snyggt, men skulle göra sig bättre och må bättre med en trivsammare omgivning. Fram med lien!

Det är vackrast när det skymmer.

Anna Möllerfält