Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Mota inte bort människor som ber om hjälp"

Kristian Ek riktar i en insändare kritik mot kommunfullmäktiges beslut att införa ett tiggeriförbud.

Jag läser på NP:s Facebooksida att tjänstemännen nu tagit fram ett förslag på platser i vår fina kommun där tiggeriförbud skulle kunna vara lämpligt.

Detta kommer ur ett politiskt beslut.

Ett antal människor tar sig tiden att trycka på gilla inför detta och jag läser en kommentar om hur bra detta är då personen känner sig obekväm av att en människa sitter utanför butiken och tigger. En annan skriver att inte har de som tigger det dåligt ställt, de har minsann både en mobil att pilla på och blir upphämtad i Mercedes om kvällen.

Först tänker jag att jag inte ska ge någon respons på detta alls. Men sen inser jag att ganska många människor som läst detta tänkt på samma sätt. Och där tänker jag att det ligger en stor fara.

Vi är många som inser att sitta på marken en hel dag inte är en lyxtillvaro, inget som vi avundas. Vi blir kanske störda av att en person sitter utanför butiken och tigger eftersom vi känner dåligt samvete och maktlöshet.

Samtidigt inser vi att det är ett problem som vi får bearbeta själva och inte lasta den som sitter på marken för.

Vi måste säga ifrån när andra pratar med sånt förakt om våra medmänniskor. Detta är inte okej!

En människa ska inte motas bort när den ber om hjälp.

Till er som stör er så, prova att sitta ner på marken en hel dag. Prova att sitta där flera. Hur länge skulle ni stå ut? Hur länge skulle ni känna att ni hade en lyxig tillvaro?

Kristian Ek

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel