Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Naturmark vid Strandvägen offras för bilismen"

Ian Spurrier riktar i en insändare kritik mot Nynäshamns kommuns planer på att anlägga en ny parkeringsplats vid Strandvägen.

Anmäl text- och faktafel

Det har inkommit förslag, om att anlägga en parkeringsplats för 25 (?) bilar i skogen vid Strandvägen. Vad säger vi nynäshamnare om detta?

Det betyder att cirka 700 kvadratmeter naturmark måste offras för bilismen. Vi som vandrar runt Strandvägen året runt, vet att det i princip är under några sommardagar, som denna grusplan kommer till bruk. Vi som går där vill njuta av hav och skog, ett paradis för oss och vi är många. En så stor parkeringsplats hör inte till miljön.

Strandvägen är absolut det finaste vi har i Nynäshamn och får inte förstöras. Det är helig mark för oss nynäshamnare, så stopp och belägg! Låt bli, sluta, lägg ner. Vi vill inte att ni förstör.

Lägg förslaget på idiotförslagstippen där andra tokiga idéer, som linbanan till Bedarö, att spränga bort kyrkberget och att riva gamla NP-huset vid Alkärrsplan nu ligger. Idén om att bygga 10-våningshus i ett villasamhälle hör hemma på samma tipp.

Älska din (vår) hembygd. Vårda din (vår) hembygd. Bygg inget monument över er okänslighet för staden Nynäshamn (i skärgårdens famn).

PS. Besök gärna Domusparkeringen och se hur mycket plats 25 bilar tar och hur mycket utrymme det krävs för in- och utkörning. DS.

Ian Spurrier, boende i Nynäshamn sedan 50 år tillbaka och jag är stolt över att kalla mig nynäshamnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel