Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Ny gård till särskolan är på gång"

Förvaltningschefen Lina Axelsson Kihlblom skriver i ett insändarsvar om särskolans lokaler i sjukhusbyggnaden i Nynäshamn.

Svar på insändaren ”Exkluderande att placera särskolan i sjukhusbyggnaden”.

Hej Sandra. Jag minns mycket väl vårt möte på särskolan.

Jag kan förstå att man som förälder kan tycka att det går lite långsamt att bygga om lokaler. Det kan bli snabba kast när lokaler ska utrymmas och dit där man flyttar kanske inte allt är klart.

Jag håller med om att nuvarande situation ställer stora krav på personal och elever att hitta bra utomhusmiljö. Jag känner dock viss förhoppning. I augusti 2020 blev lokalerna på baksidan mitt emot förskolan, i markplan, färdiga för särskolan att ta i bruk. Det ligger även ett ärende för att bygga en skolgård i anslutning till lokalerna, en gård som jag hoppas kan vara klar till sommaren 2021.

I fastigheten finns förutom särskolan kommunens största skola, Campus Nynäshamn med cirka 850 elever och studenter. Vid ingången finns familjecentralen och det finns fler ambitioner för byggnaden. Min förhoppning är att även annan utbildningsverksamhet kan blomma och växa där.

Jag vet också att det finns långsiktiga planer för att bygga ny skola i kommunen och att det där skulle kunna gå att hitta en mer inkluderande och långsiktig plan för särskolans verksamhet.

Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel