Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Nynäshamns pensionärer prioriteras bort när det ska vaccineras mot influensa"

Signaturen Kalle 55 riktar kritik mot att Nynäshamn prioriteras bort gällande vaccinering mot säsongsinfluensan.

Jag tillhör en riskgrupp så jag beställde tid för vaccination mot säsongsinfluensan på Capio Nynäshamn så fort det gick för en dryg månad sedan. Dagen innan det var dags så damp ett brev ner där Capio frankt förklarade att det var brist på vaccin. Man har haft en månad på sig att ta hem vaccin, men tydligen inte lyckats? Konstigt!

Jag kollade på 1177 och de skriver att 65 000 vaccinerat sig och det därför råder brist på vaccin. 1177 har då beslutat att enbart distribuera vaccin till vissa prioriterade vårdcentraler (alla ligger i Stockholm eller norr om Stockholm).

Det konstiga med detta är att alla dessa har drop in. Voila, så enkelt blev man av med prioriteringen för pensionärer och övrigt allvarligt sjuka!

Dessutom så tvingas jag att åka kommunalt dit, varför jag exponerar mig (i onödan) för både covid-19 och influensan 2020.

Kanske har man då lyckats med att göra sig av med en pensionär till?

Kalle 55

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel