Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Ofta förseningar när kommunen ska göra jobb i Ösmo"

Nynäshamns kommun borde planera bättre när man ska utföra arbeten i Ösmo, tycker en insändarskribent.

Jag tar en vanlig morgonpromenad med min hund. Ofta går vi utefter Maria Barkmans väg och Nyblevägen förbi IP. I vanlig ordning så kommer bilar, de flesta, med hög fart ibland det dubbla mot tillåtna 40 kilometer per timme. Att det inte hänt en allvarlig olycka är enbart tur. Polisen lyser med sin frånvaro sedan mycket långt tillbaka i tiden för att ta dessa fartsyndare.

Jag och många med mig blev ju förstås glada när vi fick höra att kommunen skulle skapa farthindrande åtgärder i form av tre ”midjor” på Maria Barkmans väg redan under sommaren 2020.

Vad händer då i vanlig ordning? Första midjan vid korsningen Maria Barkmans och Nyblevägen gjordes ju färdigt rätt snabbt, förutom en asfaltsbit som lämnats åt sitt öde. Detta löser man med att sätta upp två koner och det rör sig om en yta på ca 10 kvadratmeter. Efter detta händer ingenting.

Senare läser jag i denna tidning att de andra två midjorna skall påbörjas i september (och om jag får raljera en del så undrar jag förstås i september vilket år).

Varför blir det alltid på det viset när vår kommun planerar för Ösmo? Finns det ingen som sköter logistiken? Finns det ingen som känner sig ansvarig att de arbeten som skall utföras? Kan jag få se en rejäl skärpning hos de ansvariga för dessa projekt?

Dennis och hunden Lisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel