Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Om lokal fotboll i dåtid och nutid"

Johan Sturesson reflekterar i en insändare över dåtidens och nutidens fotboll i Nynäshamns kommun.

Dimman skymmer Kullstabron, men nordöstra strålkastarstolpen syns. Bakom träden, gropen vi tränade backe i. Till vänster om norra målet låg dom gula omklädningsrummen på Rumba IP – två med duschar för hemmalag och bortalag och ett med också bastu för seniors som Jojje "Krångel", Knutte" och "Knak Ada". Efter det domarrummet och klubbstugan med alla bilder och fotografier från storhetstider.

Styrelsevillan (NIF) låg dock i södra Nynäshamn, hörnan Idunvägen/Heimdalsvägen.

Jag har blivit tillsagd av Lindberg och Åström att ta med bollarna ut – frisparksträning för inre cirkeln. Vi övriga – löpträning med Olle Klasson, till Stora Vika fram och tillbaka.

Löparbanornas kolstybb allt mindre brukad, någon DM-tävling med Leif Bosseldal. Inger Knutsson värmer upp här lite då och då. Men Bosse Hedlund (100 m/11,5) och Ove Lundin (höjdhopp/1,85) har lagt ner. Gunnar Karlsson (S) har brutit av stavhopparstaven.

Vi ligger i division IV och sossebarn spelar först. Division III-laget är förbi: Björne Lundberg, Lill-Pröjsarn, Roger Fransson, Arne Spetz, Janne Guldfot, Lennart C, Janne Åslund, Broddas. Topputmärkelsens Tommy Pettersson (1978) ännu några år bort.

Det anrika NIF med Vatta, Eje, Nisse C, Leffe och Lennart i Allsvenskan med Kvickis, Gusse (1976) och Dan Sahlin (1995), dom sista från NIF.

Vad hände med det forna division II-laget från 1940-talet? Sveriges bästa kedja: Liljehammar-Bohlin-Acke K-Svedman-Grimborg.

Varför var vi bra då, division II?

Men inte idag, division VII?

Johan Sturesson, B-laget 1969-75

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel