Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Onödigt med ny parkeringsplats vid Strandvägen

En insändarkribent anser att det är en felsatsning av Nynäshamns kommun att anlägga en ny parkeringsplats vid Strandvägen.

Anmäl text- och faktafel

Nä, man tror ju knappt att det är sant. Kommunens tjänstemän ansöker om bygglov för en parkeringsplats en bit in på Strandvägen. Är detta ett försenat första aprilskämt?

Här har kommuninnevånarna i åratal kämpat emot rivningen av ett hus i början på Strandvägen för att i stället bygga ett nytt större med lägenheter och de folkvalda har efter många turer tagit fasta på protesterna.

Nu vill man långt in på Strandvägen skövla skogen för att göra en parkeringsplats för 20-30 bilar. Man häpnar! Är 25 fordon vackrare inne i skogen än en fastighet innan skogen börjar?

En stilla undran, vad är det för fel med Lövhagens parkering? Ska det bli förbjudet att promenera mot trafiken, eller? Och hembygdsgårdens parkering som sällan är full, vad är det för fel på den?

Eller är det helt enkelt så att man ska tjäna en slant på nya parkeringsavgifter?

Jag själv går dagligen runt Ringvägen och har endast ett par varma sommardagar sett många bilar parkerade i början på vägen.

Man har en känsla av att dessa tjänstemän inte bor i kommunen och saknar kontakt med verkligheten och endast tar en tur i sina tjänstebilar, en varm sommardag, och kollar läget.

Förslagsvis borde kostnaden för denna parkeringsplats i stället användas för cykelvägar runt om i kommunen i stället för att öka på bilåkandet på Strandvägen.

Häpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel