Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Parkeringsplats på Strandvägen medför inte skogsskövling – tar inte mycket plats

En insändarskribent tycker att en del andra debattörer överdriver i diskussionen om planerna på en ny parkeringsplats vid Strandvägen.

Först ett välförtjänt tack till kommunens politiker och anställda för hänsynsfull omvårdnad och vidareutveckling av vårt fina Strandvägen genom åren! Fake news från insändarskribenter har desvärre förekommit nyligen. Så här ligger det till, för den som innan hen fattar pennan bemödar sig om att först uppsöka kommunkontoret och ta del av handlingarna med foton och allt.

Nej, det handlar inte om en stor parkeringsplats. Det är endast fråga om två små grusbelagda ytor för ett litet antal bilar, ytor som verkar kunna smälta väl in i naturen. Härifrån är det meningen att besökare med olika rörelseförmågor ska få njuta av utsikten mot den fria horisonten utan att ta hela Strandvägen i anspråk.

Nej, det är inte som någon skribent påstår att "skövla skog"! Det rör sig i själva verket om sju (7) träd som måste tas bort!

Nej, det är inte kommunens tjänstemän som beslutat i ärendet men väl förberett det i vanlig demokratisk ordning.

Och till sist! Tänk om vi reflexmässigt skulle säga nej till allting? Då skulle vi idag inte ha någon Strandvägen över huvud taget. Och inte det som i efterhand tillkommit som bänkar och gymnastikredskap.

Naturvän och medlem i Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel