Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare Pirrone (KD): Har vi agerat fel ska vi rätta till det

Svar på insändare, signerade "Tårögd medborgare" och "Pensionär".

Tack för era insändare. Flera har reagerat starkt på artiklar och tv-reportage om en man i vår kommun som inte kunde bo kvar på det vård- och omsorgsboende där han bott tillsammans med sin maka. Jag är också en av dem. Jag blir verkligen berörd när en äldre person inte känner trygghet och omsorg.

Som ni säkert har märkt, nu får den äldre mannen bo kvar i den bostad han delade med sin fru och det gläder mig. Det finns en otydlighet i det här fallet vid kontraktsskrivningen för några år sedan och har vi agerat fel, då ska vi självfallet rätta till det.

Vi är stolta över att erbjuda den så kallade parboendegarantin men som jag ser det i dag, för allas trygghet, behövs det en förbättring inte minst av våra rutiner. Och dem kommer vi absolut att se över. Ingen ska känna sig felaktigt behandlad, inte i vårt Nynäshamn.

Vi i Alliansen arbetar för att alla ska behandlas likvärdigt och empatiskt och vi stöttar även vår engagerade personal, som hjälper våra äldre varje dag, på Rosengården och andra ställen.

Innan jag fick förtroendet att bli ordförande för socialnämnden i Nynäshamn arbetade jag i elva år som förbundssekreterare för KD Senior, det kristdemokratiska seniorförbundet. Äldrefrågor och seniorpolitik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag gick till val år 2018 med många idéer för att förbättra möjligheten till en värdig ålderdom. Jag har nu varit nämndens ordförande i tre månader. Politik tar lite tid innan man börja se något resultat men min ambition är att så fort det är möjligt, och på sikt, kunna förverkliga mina visioner.

Behovet av vård- och omsorgsboenden är stort i Nynäshamn och med tanke på att den äldre befolkningens andel växer kommer det att behövas fler anpassade boenden framöver.

I min äldrepolitiska vision för Nynäshamn vill jag att det ska finnas olika sorters boenden för seniorer med olika behov. Ett exempel är trygghetsboende för personer som främst har behov av gemenskap och trygghet i vardagen, som kanske blivit ensam när en maka eller make avlidit. Jag vill som kommunalråd och socialnämndens ordförande medverka till det. Jag är glad över att jag har fått minst fyra års förtroende för att kunna visa vägen till ett seniorvänligare Nynäshamn.

Antonella Pirrone (KD)

kommunalråd, ordförande socialnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel