Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Politiska partier ska inte lägga sig i vad medierna väljer att granska"

En insändarskribent påpekar att Sverige är en demokrati där politiska partier och dess företrädare inte har rätt att bestämma vad fristående medier ska rapportera om.

Vad håller styret i Nynäshamns kommun på med?

Tvivelaktiga politiska beslut och nedskärningar är vardag. Liberalerna har misskött sin post och låtit fastighetsunderhåll utebli. Hur kan den ansvariga få vara kvar? 

När Nynäshamns Posten granskar makten så väljer vissa att attackera tidningen och deras journalister och att kalla dem partiska, istället för att svara på kritiken. Jag är väldigt glad över att NP granskar alla politiska partier eftersom det är vi skattebetalare som står för notan när felaktiga politiska beslut fattats. Media ska kunna granska! 

Vi har demokrati i Sverige och inte diktatur. Politiska partier med dess företrädare ska inte bestämma över vad media ska granska, skriva eller tycka.

Tycker ett politiskt parti att de blir granskade för mycket så bör de nog se över innehållet i sina förslag och beslut mer än att skylla på en dålig tidning eller usla journalister.

Politiska partier i opposition ska också granska och ifrågasätta beslut de inte håller med om.

Jag är så otroligt trött på att höra er beklaga er över vad Socialdemokraterna tycker. Ni styrande från Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Pensionärspartiet: kavla upp ärmarna, börja prata om er egen politik och sluta skyll era mindre bra beslut på vår lokaltidning och de andra politiska partierna.

Ni har makten nu i Nynäshamns kommun. Vad vill ni? Vad har ni för visioner för vår kommun, både kortsiktiga och långsiktiga? Vilka av era vallöften har blivit verklighet?

ZJML

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel