Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "PRO i Sorunda behöver fler medlemmar – gå med!"

Anna Möllerfält vill i en insändare uppmana fler att bli medlemmar i Sorunda PRO.

Vi lever tyvärr i en tid, då gemenskap och samvaro inte längre är som förr. Idag finns så mycket hjälpmedel och upplysning via TV och dator, att det verkar som om vi inte ”behöver” träffa varandra.

Fysisk kontakt mellan människor är väldigt viktigt. Man kan ha viktiga råd att ge varann, man kan behöva tröst hos varann i något hänseende, man kan ha behov av att ventilera hur ens barn och barnbarn utvecklas till goda människor – för det vill vi ju.

Inte minst är det värdefullt då vi blir äldre, att ha goda kontakter med likasinnade. Inte många av oss över 75 år har samma behållning av att tala med varann på Facebook eller att mejla en gratulation på någons högtidsdag, som de yngre har. Det gamla fina systemet med att skicka ett litet kort när någon fyller år, blir väldigt många glada av.

Föreningsarbete är inte att förakta. Tänk så många vänner du kan få om du är medlem i en förening. Att kunna jobba tillsammans med att få fram förslag och idéer till en driftig verksamhet. Att komma överens om olika ämnen som stoff till cirkelverksamhet. Att bara träffa varann och gå ut på en promenad. Att se en film på TV och sedan diskutera den och komma fram till olika former och upplevelser av den filmen.

Det här är ett ”rop” från Sorunda PRO, som gärna vill få in nya medlemmar för att kunna fortsätta sin föreningsverksamhet.

Sorunda har många invånare och det måste ju ha tillkommit en hel del 65-åringar under åren, som ju skulle kunna ”ta vid” med nya idéer  och friska tag. Låt oss slippa lägga ner Sorunda PRO! Det är en liten förening med cirka 100 medlemmar.

Om många hjälps åt kommer vi att trivas med varandra och se var och en, som en viktig del i att kunna behålla Sorunda PRO!

Anna Möllerfält

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel