Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Roligare att rensa ogräs i grupp

Svar på insändare med rubriken ”Hur många ungdomar krävs det för att rensa ogräs?

Du ställer frågan ”Måste det vara hela sju ungdomar för att rensa ogräs på Banantorget?”.

För tolfte året i rad erbjuder Nynäshamns kommun kommunens ungdomar tre veckors sommarjobb, vilket vi är stolta över. Vi anser att det är betydelsefullt för våra ungdomar att få egna kontakter oavsett anhörigas nätverk, tjäna egna pengar, få ett arbetsintyg som är viktigt när de ska söka andra jobb och att de får erfarenhet från arbetslivet.

I år har drygt 400 ungdomar tackat ja till erbjudandet som innebär ett jobb i en kommunal verksamhet eller förening i kommunen.

Jobben i de kommunala verksamheterna är bland annat att rensa ogräs. Arbetet de utför gör kommunen fin och prydlig, men det handlar inte bara om det. Vi anser att ett monotont arbete såsom att rensa ogräs är lättare och roligare att utföra i sällskap av andra. Likaså – och minst lika viktigt – är att vi tror att om ungdomarna själva tar hand om utomhusmiljön är de också i förlängningen mer rädd om den.

Kicki Lundgren, Nynäshamns kommuns sommarjobbsamordnare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel