Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Så arbetar socialförvaltningen med anledning av coronaviruset"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Socialnämndens ordförande Antonella Pirrone (KD) berättar i en insändare om hur Nynäshamns kommuns socialförvaltning arbetar med anledning av coronaviruset.

Jag vill sända ett varmt tack till alla medarbetare inom socialnämndens verksamheter för deras ovärderliga insatser i denna svåra tid. Kommunens sociala verksamheter presterar alltid på topp, det är ett faktum, men just nu visar medarbetarna ett särskilt stort engagemang genom att dygnet runt ge våra sköraste invånare vård och omsorg och samtidigt arbeta för att förhindra smittspridning av det nya corona-viruset. Ett särskilt tack vill jag rikta till socialchefen Marlen Terrell, som tryggt och säkert leder arbetet på socialförvaltningen.

Nynäshamns kommun följer rekommendationerna i Stockholms läns samverkansorgan samt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Kommunen har även aktiverat en krisledning och en krisledningsstab som nu arbetar fokuserat med det nya corona-viruset.

Sedan Folkhälsomyndigheten höjt risknivån för smittspridning i samhället till den högsta nivån har försiktighetsåtgärderna utökats för att motverka smittspridning. Folkhälsomyndighetens strategi riktar sig främst mot att skydda riskgrupper, bland annat personer över 80 år. Fokus är nu att hindra smitta på sjukhus samt vård- och omsorgsboenden. Vi har därför tills vidare infört besöksstopp på kommunens vård- och omsorgsboenden samt några så kallade LSS-boenden där det finns boende som tillhör en riskgrupp.

Kommunen har även beslutat att tillfälligt stänga de öppna verksamheterna inom omsorgen för att minimera smittspridning av coronaviruset till riskgrupper och samtidigt säkra att det finns personal till kärnverksamheten. Aktuell information om dessa åtgärder finns på kommunens hemsida www.nynashamn.se.

Parallellt med detta arbetar socialförvaltningen med riskbedömningar i alla verksamheter, samt att ta fram riktlinjer kopplade till arbetsmiljö för att skydda våra anställda inom framförallt vård och omsorg.

Kommunen har nu uppdaterat sin planering för att vara förberedd på hur verksamheter ska prioriteras och personal fördelas i händelse av betydande personalbortfall och störningar av kritiska leveranser och tjänster. Planeringen tydliggör förebyggande åtgärder, vilka verksamheter som är kritiska och planer för att säkra verksamheterna framgent.

Vårt land befinner sig i en unik och ansträngd situation där vi alla måste hjälpas åt och hålla samman. Det gäller främst att skydda de sköraste i samhället och det är därför avgörande att vi alla anstränger oss om vi ska lyckas stoppa spridningen av coronaviruset i Sverige och i vårt Nynäshamn.

Antonella Pirrone (KD), ordförande i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel