Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Så fungerar det med soptaxorna på Bedarön"

Nynäshamns kommuns VA- och renhållningschef Malin Qviberg skriver i ett insändarsvar om renhållningsavgifter på öar.

Svar på insändare med rubriken "Varför dessa märkliga renhållningsavgifter?"

Hej Ggu och tack för insändaren. Du skriver att den sopbåt som tömde hushållssopor på Bedarön är indragen och att boende själva tar med sig soporna till gästhamnen. Du skriver även att ni betalar en abonnemangsavgift som är högre än avgiften för fritidshusägare som har tömning vid tomten.

Precis som du skriver så är det ingen sophämtning på Bedarön, boende där är hänvisade till gemensamma sopkärl vid gästhamnen. Anledningen är att det har skett en optimering i turlistan eftersom det inte är ekonomiskt rimligt att tömma med båt överallt i skärgården.

Gemensamma sopkärl är även vanligt för fritidsboende på fastlandet och det är samma abonnemangsavgift för gemensamma sopkärl oavsett hur långt bort de är från tomten. Abonnemangsavgiften för gemensamma sopkärl är något lägre än avgiften för fritidsboende som har hämtning direkt vid tomten.

Att få avgifterna helt rättvisa för alla kan vara en utmaning, vi är dock tacksamma för synpunkter så vi tar med oss dina inför kommande översyner. Avfallstaxan förhandlas med och godkänns årligen av alla fem kommuner där SRV Återvinning sköter renhållningen.

Hör gärna av dig till oss eller SRV Återvinning om du har ytterligare funderingar.

Malin Qviberg, VA- och renhållningschef, Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel