Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Så går det med arbetena i fiskehamnsområdet"

Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Alf Olsson skriver i ett insändarsvar om kommunens pågående arbeten i fiskehamnsområdet.

I NP publicerades nyligen en insändare med frågor om Nynäshamns fiskehamnsområde. Tack för frågorna.

Vi på kommunen är precis som du måna om att hamnen upplevs som trevlig och vi arbetar långsiktigt för att utveckla området. Du undrar över några olika projekt som pågår.

Kajrenoveringen går enligt plan. Alla tyngre arbeten beräknas vara avslutade i början av april och kajen helt tagen i bruk i början av maj.

Det är fortfarande Norberg & Nilsson som äger tegelbyggnaden och arrenderar tomten som den ligger på. Även tomten bakom restaurangerna arrenderas av Norberg & Nilsson.

Arbetet i hamnen har inte stått still sedan förra sommaren, men har tyvärr drabbats av förseningar. Dels är det en pumpstation som ska flyttas, vilket kräver ett större arbete med grundläggning. Dels ska det bli en offentlig toalett i anslutning till pumphuset, vilket är ett mindre arbete.

Att arbetet dragit ut på tiden beror bland annat på de geotekniska förhållanden med oväntat lös lermark vilket har gjort att vi i flera omgångar varit tvungna att förstärka schaktgropen för att säkra arbetsmiljön.

Just nu är arbetet tillfälligt stoppat på grund av en sättning som gjort att delar av marken intill perrongen gett vika. För närvarande inväntar vi återkoppling från Trafikverket gällande kommunens åtgärdsplan och därefter hoppas vi kunna dra igång arbetet igen.

Om du vill ha mer information om pågående arbeten kan du också gå in på www.nynashamn.se/driftinformation.

Alf Olsson, förvaltningschef på Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel