Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så kan vi fixa centrum

Svar till  Anders Johanssons insändare "Tre förslag till ett mer öppet centrum".

Först vill jag tacka dig för dina synpunkter, alltid kul att få höra vad andra tycker och tänker.

Dina idéer är bra, i mina öron väldigt bra. Faktiskt så bra att vi redan har jobbat med dessa förslag du kommer med. Vi (Nynäshamnshandel) har varit på Coop minst två gånger (varje gång dom har piffat upp butiken).

Vi har sagt det du nämner, flytta entrén från ”baksidan” till framsidan, med andra ord Centralgatan. Men vi har alltid fått nedslag. När Systembolaget byggde om till självplock frågade vi om de kunde tänka sig att byta lokal, men dom var uppbundna med sitt kontrakt där dom ligger nu, så även där blev det nobben.

Du nämner även att öppna upp Fredsgatan/Fredstorget bort till ”kommunens stenöken”. Där finns det delade meningar om vad som är bäst.

Skulle jag få bestämma, så skulle jag ta tillvara på ”snutten” mellan Handelsbanken upp till just Coop (vi pratar Centralgatan). Gör denna snutt till ett ”vardagsrum”. Förslag: Plantera körsbärsträd, ut med mera bänkar, servering, torghandel, glasstånd, strömmingsvagnen, något för barnen... en oas där man kan umgås !

Och som du nämner, öppna upp ”Fredstorget” så att man kan åka/parkera där i stället. Denna ”lilla” rockad skulle göra mycket .

Stefan Grönlund

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel