Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Så tar kommunen emot idéer om Ösmos utveckling"

Nynäshamns kommuns planchef Maria Landin berättar i ett insändarsvar om hur allmänheten och olika intressenter kan lämna synpunkter till den nya detaljplan som ska arbetas fram för centrala och södra Ösmo.

Anmäl text- och faktafel

I en insändare med rubriken ”Så här tycker vi att Ösmo ska utvecklas under 2020-talet” kan vi med glädje konstatera att engagemanget för den kommande utvecklingen av centrala och södra Ösmo är stort. Utvecklingen är långsiktig och arbetet kommer att ske i olika etapper och ta många år. Inom kort startar arbetet med den allra första detaljplanen som innefattar centrala Ösmo. I detaljplanearbetet är dialogen med närboende, näringsidkare och andra intresserade en mycket viktigt del och alla varmt välkomna att tycka till. Så här kan du gå till väga:

Kommunen har ett första informationsmöte den 9 oktober klockan 18-20 i Moa-salen i centrumhuset i Ösmo. Då informerar vi om processen och tar emot tankar och idéer. Du kan också mejla direkt till [email protected].

När ett första förslag till detaljplan är klart skickas planen ut på samråd till myndigheter, sakägare och allmänheten. Då har alla som vill möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Information om hur du går till väga kommer att finnas på kommunens webbsida, facebooksida och i NP. Den som är sakägare får också ett brev med information.

Utifrån synpunkterna som kommer in i samrådet gör kommunen en ny version av detaljplanen. Handlingarna går sedan ut på granskning. Även då kan allmänheten tycka till om förslaget på samma sätt som vid samråd.

Maria Landin, planchef Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel