Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Särskolans flytt ska höja kvaliteten för eleverna"

Förvaltningschefen Lina Axelsson Kihlblom berättar i ett insändarsvar om syftet med att flytta en del av särskoleverksamheten till sjukhusbyggnaden i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Svar till Lou-Lou Hillstad och Åse Hermansson.

Hej! Ni ifrågasätter det inkluderande i att flytta ännu en del av särskolan till lokaler i sjukhusbyggnaden.

Gymnasiesärskolan med inriktning ämnesområden är mycket trångbodd i Tallbackaskolan och delar skolgård med barn som är 6-10 år. I de tilltänkta lokalerna i fastigheten Nornan, före detta sjukhuset, finns större ytor och dessutom går redan cirka 700 studenter på NKC på samma våningsplan och våningsplanet ovanför. Flytt dit ger mycket bättre möjligheter till inkludering.

Särskola med inriktning ämnesområden, årskurserna F-9, finns redan i Nornan på våning 5. Dessa yngre elever önskar vi nu också ge nya lokaler på markplan med närhet till park, Stormogårdens trädgård, med förskolan mitt emot och med möjlighet att samutnyttja Gröndalsskolans skolgård och specialsalar. Det ser vi som en tydlig förbättring.

Här hoppas vi kunna investera i dessa nya lokaler och i utomhusmiljö för att skapa en mer inkluderande skolmiljö.

I övrigt har vi under det senaste året inkluderat gymnasiesärskolan och grundsärskolan och de elever som läser ämnen i vanliga skolan och gymnasieskolan.

Vi på utbildningsförvaltningen är medvetna om att flytten till Nornan inte är idealisk i alla aspekter men utifrån de lokaler och förutsättningar vi har i dag ser vi detta som ett steg i rätt riktning, en kvalitetshöjning. Vi arbetar dagligen med att förbättra och skapa förutsättningar för att i framtiden kunna ha en ny skola med grundskola och särskola inkluderad även för de elever som läser ämnesområden. Där är vi inte i dag men vi har det som ett tydligt mål.

Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel