Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Skapa en välkomnande oas på Stadshusplatsen"

Centrumhandlaren Stefan Grönlund skriver i en insändare om behovet av att rusta upp Stadshusplatsen.

Med glädje läser jag det stora reportaget i NP om att få ordning på vårt stora torg, som i folkmun är döpt till Banantorget.

Denna kalla, tråkiga del av Nynäshamns centrum är inte rolig, rent av en skamfläck. Att all dess sten ska bilda en ros, uppfattar man bara om man står högst upp i kommunhuset. Vi vanliga medborgare ser faktiskt något annat, bananer!

Jag blir varm i hjärtat när jag läser om detta förslag som lagts fram av Christina Norén och Lasse Mårtensson, glad att ni har tagit över ”stafettpinnen".

Jag och mina medlemmar i Centrumföreningen har i många år jobbat med att få ordning på detta (nu är denna förening nedlagd). Vi har suttit med såväl politiker som tjänstemän och konsulter. Vi ha bollat idéer fram och tillbaka, vi åkte till andra städer för att få nya uppslag. Alla i gruppen var mer eller mindre inne på att detta måste åtgärdas snarast. Vi satt i mötesrum, vi bildade smågrupper som skulle komma med förslag.

Det som kändes bäst då (även nu) var att riva upp allt och börja om från början. In med grönska, träd, buskar, en stor fontän, små sjöbodar med kaffestuga, glassförsäljning, grönsaker med mera. En välkomnande oas, där man vill samlas. På vintern kan denna fontän ändras till en skridskobana, där man kan hyra skridskor i nämnda bodar. 

Jag tycker att vi Nynäshamnare skulle förtjäna detta. Att som turist komma till Nynäshamn och se vår vackra hamn blir en fantastisk början, för att sedan ta sig upp till centrum för att shoppa och därefter sätta sig ner med till exempel en glass eller kaffe.

Men vi har ingen mysig oas att erbjuda. Hur många har varit i Visby, Strängnäs och Trosa? Om så, då vet ni skillnaden.

Jag har varit besviken i många år på att det aldrig händer något. Det grundarbete som vi gjorde, våra planer och idéer finns gömda i en pärm sedan 10 till 12 år tillbaka.

Lycka till Christina och Lasse! Hoppas ni lyckas bättre. Jag står på er sida.

Stefan Grönlund, Skivfönstret

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel