Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärpning i Ösmo på flaggdagarna

Återigen samma sak. Ösmo har mer och mer blivit en bortglömd del av vår kommun. Detta märks inte minst på att vägarnas potthål och underhåll av offentlig mark eftersätts eller uteblir mer och mer.

Nu, även i år, har man hoppat över att följa de regler som finns för flaggning på allmänna flaggdagar i konungariket Sverige. Den 29 maj var det Veterandagen, allmän flaggdag. Flaggades det då i denna del av kommunen? Svaret är nej, varken på Vanstaskolan eller i Centrum. Däremot kunde man se på ett större antal privata flaggstänger att den svenska fanan vajade.

6 juni är det vår nationaldag och även kungens namnsdag. Flaggas det då? Svaret är åter nej. Inte en kommunal flagga i Ösmo inte. Kanske någon i Nynäshamn. Skärpning kommunen! Ingår det inte i budget eller?

Vi får se om det flaggas även på kommunens flaggstänger de kommande två allmänna flaggdagarna i juni månad den 9 och den 22 juni det vill säga pingstdagen och midsommardagen.

Detta sagt om detta, jag hoppas slippa återkomma flera gånger.

(GHK)

Läs också: Varför flaggades det inte i Ösmo?

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel