Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skulle du promenera på en tomt inne i Nynäshamn?

Replik till "Representanten för det fria friluftslivet". Till att börja med valde NP rubriken i min insändare "Vi vill inte betala för allmänhetens nöjesåkning" och er skrivelse innehåller en hel del faktafel. Toaletterna byggdes för mindre än sju-åtta år sedan och då en av dessa inte fick vara kvar sades bero på att kommunen saknade bygglov. Bygglov är en lag som skyddar andra fastighetsägare och allmänheten för intrång. Även kommunen måste följa den regeln.

Det är märkligt att fastighetsägare alltid skall stå till svars för att de vill värna om sin omgivning och sina rättigheter. Det är möjligt att någon fastighetsägare har klivit över sina gränser utan att det är uppenbart för andra på Ören, men vi som inte gör det är väldigt trötta på att inte få vara helt ifred på våra tomter. Senast i veckan kom ett sällskap traskande fem meter från vårt hus som om det vore självklart att gå in på annans fastighet? Förstår inte hur någon kan vilja göra så. Skulle aldrig drömma om att promenera på en tomt inne i Nynäshamn för att de har så fin utsikt! Skulle du?

Måste också dementera ditt påstående om att vi andra i vägföreningen inte fått information, det stämmer verkligen inte för att det har informerats inför vägens renovering via mejl kontinuerligt till alla som har mejladress, har man inte det så missar man info.

Vill också poängtera att vägen har varit ett rent helvete i fem års tid. Vi har levt med stenar, gropar och lervälling vilket har skramlat sönder våra bilar då man åker morgon och kväll. Målet för majoriteten på Ören var att få en väg som inte måste renoveras två-tre gånger årligen, det är stora utgifter i onödan i den privata plånboken.

Nu är vägen plan och dammfri och dikningen kommer se naturligare ut med tiden. Håller med dig om att det är fult och trist att den är smal då gående och möten blir svårare. Nu finns ett antal mötesplatser som gör det enkelt att mötas. Att tallarna skall dö av kapade rötter är faktafel, en tall har mycket djupa och nedåtgående rötter till skillnad från gran som har ytliga rötter. Dikningen är inte så djup.

Stenbumlingarna skadar inte naturen efter vägrenen, tvärtom skyddar den för bilkörning i terrängen där det råder parkeringsförbud i hela området. Det är helt klart så att desto fler parkeringar desto mer slits naturen av friluftsbesök. Innan kommunen lanserade Ören var det ett smultronställe för dem som kände till platsen. Ett område som Ören kan inte ta emot obegränsat med besök utan att naturen skadas, det får man inte heller glömma!

Boende på Ören

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel