Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Sluta med påhopp på 70-plussare – de flesta av oss tar vårt ansvar"

Hans-Peter Stülten skriver i en insändare att han tycker att det är orättfärdigt att rikta generell kritik mot 70-plussare under den pågående coronapandemin.

Återigen har det varit ett inlägg i Nynäshamns Posten om att vi gamla 70-plussare skall hålla oss hemma. Vi skall kanske försöka ”höra” vad myndigheterna egentligen har sagt och vad de inte har sagt:

De har sagt att man skall hålla avstånd, minst två meter mellan varandra.

De har sagt att 70-plussare skall försöka undvika gå att handla om de kan.

De har sagt att man inte får ha samlingar större än 50 personer.

De har inte sagt att 70-plussare är större smittspridare än andra, däremot att om de blir sjuka, blir det ofta värre för dem, då många 70-plussare har underliggande sjukdomar.

Det är alltså av hänsyn till oss gamla, att vi skall undvika gå att handla, inte av hänsyn till den yngre befolkningen. Problemet med underliggande sjukdomar är i övrigt inget problem förbehållit gamla, även yngre kan ha det och kan befinna sig i riskgruppen.

Jag blir betydligt mer oroad, när jag ser unga kramas som vanligt, när jag ser unga och yngre sitta på uteserveringar och inne på serveringar, tät intill varandra.

Jag gick nyligen på Centralgatan då jag skulle hämta ett fästinghalsband till vår hund på Kronans Apotek, jag passerade då en uteservering där borden där borden inte stod två meter från varandra, kanske max 1,5 meter från varandra, enstaka närmare. Det gör mig mer orolig, då det kan resultera i ökad smittspridning i Nynäshamn.

Vi hör på TV att man har svåra problem i Stockholm med uteserveringarna, borden är för nära varandra så gästerna kommer för nära.

Så sluta med dessa ständiga påhopp på de av oss som är över 70, de flesta av oss är mycket väl medvetna om riskerna vid att gå ut, men många av oss är icke desto mindre tvungna att göra det, det kan vara för att handla eller för att gå med hunden, eller ganska enkelt för att få frisk luft, något som det faktiskt rekommenderas att vi som alla andra skall göra.

Avslutningsvis, vare sig man är ung eller gammal är det dålig uppfostran att hosta rakt ut i luften, det har absolut inget med ålder att göra.

Hans-Peter Stülten, 70-plussare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel