Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta sponsra politikernas utsläpp

Replik till debattartikeln "Bensinen är inte för dyr - den är för billig".

I debattartikeln skrev artikelförfattarna, att miljövidriga beslut är lättare än de miljövänliga. Det håller jag verkligen med om! Men de bra besluten behöver inte alls vara dyrare - de kan vara både billiga och bra för alla.

Därför tycker jag, att reseersättningen för politiker bör avskaffas. Något är fel när, i ett land som strävar efter att vara föregångaren inom miljöpolitiken, en grupp belönas för skador den utgör för planeten. Just nu är situationen, att vanliga skattebetalare tvingas betala mer för sina utsläpp och sponsra politikernas!

Genom att avskaffa reseersättningen kan vi spara pengar som kan användas till att skydda miljön.

Sänkta biljettpriser kan också vara vägen att gå. Ingen kommer vilja betala 45 kronor för att åka fem kilometer. Det lönar sig helt enkelt inte. I tyska Düsseldorf kan man resa kollektivt helt gratis. Detta tack vare en app. Passageraren tittar på några korta reklamer och får en biljett. Intresset blev så stort, att biljetterna började ta slut redan efter några timmar.

Höjda bensinpriser är höjda priser på allt. De flesta varor levereras till butiker med bil. Måste företagarna betala mer för bensin, så kommer de vilja få tillbaka pengarna genom att höja priser. Svenskar kommer bli mindre villiga att spendera pengar och kan vilja spara dem istället. Sådant hade kunnat bromsa Sveriges utveckling och vem vet? Till sist kanske vi inte har pengar till att skydda miljön.

Natalia Karlsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel