Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialens svar om "Julia"

Svar på insändare med rubriken ”Hjälp oss att ge autistiska barn en framtid”.

Jag har läst er insändare där ni bland annat skriver att varken socialen eller politikerna har brytt sig om att svara på artiklar i Nynäshamnsposten i mars. Likaså skriver ni att varken politikerna, socialchefen eller kommundirektören svarar på brev eller frågor.

I det här svaret vill jag gärna bemöta det ni skriver, och jag ska försöka vara så tydlig som möjligt utan att röja sekretessen i det enskilda ärendet.

I ärenden som handlar om barn är vi måna om, och har även en skyldighet, att ha regelbunden kontakt med vårdnadshavarna och den kontakten sköts i första hand av en utsedd handläggare.

Om politiker eller kommundirektör får frågor i sekretessbelagda ärenden lämnar de över frågorna till socialförvaltningen. De har inte – och ska inte ha – insyn i alla detaljer. Däremot ska den som får mejl ge någon form av återkoppling, även om de inte kan svara på enskilda ärenden. Och om det inte sker är det naturligtvis inte bra.

Angående era tankar kring artiklarna i Nynäshamnsposten i mars så svarade jag på er insändare i slutet av mars och medverkade även i en artikel samma månad.

I frågor där barn är inblandade arbetar bland annat handläggare, experter, jurister och chefer nära varandra. De tillsammans besitter bred erfarenhet och kunskap, och det gör att jag känner stort förtroende för deras arbete. Om någon anser att kommunen har fattat felaktiga beslut kan det överklagas. I det här aktuella ärendet som ni refererar till har både Förvaltningsrätt och Kammarrätt slagit fast att Nynäshamns kommuns bedömning är korrekt, vilket finns att läsa i domstolsbesluten som är offentliga handlingar.

Marlen Terrell, socialchef Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel