Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Storsatsningen i Ösmo håller redan på att förfalla – så går det när man slarvar med underhållet"

Signaturen Hasse i Ösmo skriver i en insändare att Nynäshamns kommun på grund av inkompetens håller på att fördärva sina offentliga miljöer. Inte minst i Ösmo.

Som ett svar på Maria Gard Günters (C) anförande om misskötseln av kommunens grön- och parkytor kan man göra jämförelser med andra jämförbara orter i vårt närområde såsom Trosa och Strängnäs. Jag har nyligen besökt dessa båda orter och konstaterat hur välordnat och snyggt deras grön- och parkytor underhålls.

Även dessa har gett ungdomar möjlighet att få ett sommarjobb under några veckor för att tjäna några kronor. Det är för övrigt ingen nyhet i Nynäshamns kommun att man anställer sommarungdomar i den här verksamheten, så det är en mycket usel förklaring till att det saknas ekonomiska medel för skötsel, det har ju funnits tidigare.

En annan anledning till att det saknas ekonomiska medel kan vara bristen på kompetens hos kommunens styrande allians. Klubbstugan Sågen kan ju ses som ett exempel, där ska kommunen enligt uppgift i NP betala 700 000 till Skärgårdsstiftelsen för misslyckat underhåll.

En annan oseriös förklaring som anförs är att man vill skapa en ekologisk mångfald för pollinerande insekter, ja i så fall skall man inte plantera pelargoner i dom blomlådor som står utplacerade exempelvis här i Ösmo. Inga bin, humlor eller fjärilar är attraherade av pelargoner. Däremot gynnas fästingar och ormar av det meterhöga ogräs som finns på Hallängen och utmed Maria Barkmans väg.

Den nya centrumpark som blev klar för något år sedan här i Ösmo håller redan på att förfalla med ogräs mellan stensättningar och vissnade växter. Till den personal som rent praktisk sysslar med resterna av det som finns kvar vill jag uttrycka min beundran, de gör vad som är möjligt med de små resurser som står till buds.

Hasse i Ösmo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel