Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Strandvägen är en vacker plats som ska vara tillgänglig för många"

Trafikingenjören Birgitta Larsson berättar i ett insändarsvar varför Nynäshamns kommun planerar att anlägga en ny parkeringsplats i anslutning till Strandvägen.

Anmäl text- och faktafel

Svar på insändare om parkeringsplatser längs Strandvägen.

Hej och tack för dina frågor om föreslagen parkering längs Strandvägen. Idén kommer ursprungligen från ett medborgarförslag och syftet är att göra Strandvägen mer tillgänglig för fler. Idag finns det ingen parkeringsplats innan enkelriktningen på Strandvägen börjar, cirka 500 meter in från Nynäshamns segelsällskap. Många parkerar därför på vändplatsen eller längs vägen i terrängen, trots att det är parkeringsförbud. Parkerade fordon på vändplatsen hindrar också fordon från att vända så att de måste åka längs hela Strandvägen.

Den föreslagna parkeringen är placerad innan Strandvägen blir enkelriktad just för att göra det möjligt för bilister att åka tillbaka samma väg som de kom och inte åka hela vägen ”runt”. På så sätt hoppas vi att även de som inte vill eller kan gå så långt ska kliva ur bilen och njuta av de vackra omgivningarna. Samtidigt hoppas vi på mindre trafik på den enkelriktade sträckan i och med att det är möjligt att vända vid den föreslagna parkeringen.

Birgitta Larsson, trafikingenjör, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel