Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar om Nynäshamns nya symbol

Svar på insändaren med rubriken ”Fartblindhet eller okunskap?”.

Hej Donald. Som du mycket riktigt har uppmärksammat har Nynäshamns kommun tagit fram en ny kompletterande symbol för företag och föreningar som är frivillig att använda. Anledningen till att vi valde att ta fram symbolen är att företag i kommunen påpekat att de har haft svårt att jobba med den visuella profil som togs fram för några år sedan. Allt för kraftfulla färger och lekfulla symboler passar inte alltid ihop med det egna företagets visuella identitet.

När det gäller symbolen skriver du bland annat att ”det sker en märklig sak, man blockerar nedladdningen av det nya ”I (hjärta) NY”, som är ämnat för företagare i vår kommun”. Du skriver även att ”det har gjorts en direktupphandling på ett nytt platsvarumärke utan att det ens har tagits några beslut i fullmäktige”.

Efter en företagarträff i februari, då den nya symbolen ”I (hjärta) NY”, visades upp kom en del reaktioner. De var bland annat att det var för stort fokus på associationen till en storstad i väst - istället för associationen till leken med NY-ord som är kopplat till NYnäshamn. Vi valde då att snabbt göra en korrigering som förtydligar avsändaren eftersom det är viktigt att alla parter förstår vem avsändaren är, utan tveksamheter. Under korrigeringen av symbolen gick det mycket riktigt inte att ladda ned den första versionen eftersom en uppdaterad version var på gång. Läs gärna mer på nynashamn.se/naringsliv.

När det gäller direktupphandlingen så behövs det inget beslut i kommunfullmäktige, beslutet har tagits av mig och är en del i verkställandet av kommunstyrelsens verksamhetsplan för 2018. Vi har heller inte gjort en direktupphandling av ett nytt platsvarumärke, utan av en film och en uppdatering av den så kallade verktygslådan där symbolen ingår. Direktupphandlingen genomfördes enligt kommunens gällande regler och riktlinjer och det företag som vi ansåg levererade den mest attraktiva och fördelaktiga offerten fick uppdraget. Företaget har också genomfört uppdraget enligt avtal och vi är väldigt nöjda med leveransen.

Jonas Karlsson, näringslivschef på Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel