Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Ta rekommendationerna på största allvar!"

Nicklas Östling skriver i en insändare om vikten av att följa rekommendationerna gällande coronapandemin.

Nynäshamn har det nu tungt i covid-19-pandemin med över 700 konstaterade smittade av viruset. Vad är det som vi gör fel? Vi vill tro att vi är duktiga på att hålla avståndet, handla på lugna tider och bära munskydd med mer.

Många ser restriktionerna som snälla normer som man kan följa om man vill. Men restriktioner skall följas som om det vore lag och ta det på största allvar. Jag tror man är alldeles för snäll i tonen och behöver sätta den elaka hatten på huvudet och faktiskt förklara att det är ett allvarligt läge vi befinner oss i.

Många är otroligt duktiga och håller avstånd och bär munskydd och det är bra! Men så har vi dom som tror dom är odödliga och beter sig som om pandemin inte finns, utan att det var ett påhitt från mediernas sida. Vi har sett unga insjukna med viruset och tyvärr dött i sviterna av det.

Sjukhuspersonal kämpar dag och natt för att du skall ha dina närstående kvar i livet. IVA-platserna börjar bli fullsatta och personer som behöver vård kan nu komma och tvingas vänta och chanserna för att personen överlever blir mindre och mindre. Jag förstår att alla inte kan jobba hemifrån men reser du med kollektivtrafiken försök om möjligt res när rusningstrafiken är över eller ta bilen om du har tillgång till en.

Det känns som att covid-19-pandemin blivit ett politiskt slagfält ena sidan diskuterar om munskydd är lösningen medan dom andra säger emot. Vi är i ett allvarligt läge, ta ert ansvar! Att rädda liv är den bästa gåvan man kan ge.

Nicklas Östling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel